Una pluja minsa i del tot insuficient, però benvinguda

L’estació meteorològica de Cal Navàs va registrar ahir un total de 2,4 mm de precipitació: 2,2 mm entre les 21 i les 22 h, i 0,2 mm a les 2 de la matinada. La poca precipitació del vespre va provocar tres interrupcions del subministrament elèctric. L’últim episodi de pluja és del 8 de febrer de 2023, quan es van acumular 29 mm. Des de llavors i fins ahir no hi ha hagut pluja: 67 dies seguits.

La sequera ja ha fet necessari l’establiment de restriccions, i la font de la Foia no raja pel doll, ja que tot el que dona s’ha de derivar cap al dipòsit municipal des de la mina, per a poder abastir les necessitats de la població. La font de Baix també raja molt migrada.

La font de la Foia sense doll, ahir al matí.
La font de Baix.
nord.cab | El portal de notícies de Cabassers