La celebració de Sant Marc a la Foia

Aquest matí, a l’ermita de la Foia, ha tingut lloc l’encant de Sant Marc: una rifa de rams i coques a benefici de la Parròquia. La tradició té l’origen a l’any 1791, quan una ofrena de flors a la Mare de Déu de la Foia va acabar establint el costum de subhastar aquestes ofrenes florals per a recaptar fons. Actualment la festivitat se celebra el dissabte més proper a la diada del sant (25 d’abril) per possibilitar més l’assistència del públic.

L’eucaristia s’ha celebrat a l’interior de l’ermita i, quan s’ha acabat, els assistents han cantat els goigs a Sant Marc. Tot seguit s’ha dut a terme la subhasta a la taula de pedra de l’esplanada de la font. La font, per cert, no deixa anar ni un fil d’aigua, ja que es capta tota a l’interior de la mina per abastir el dipòsit municipal. La sequera ha reduït el doll i la demanda és la mateixa, de manera que no hi ha excedent perquè pugui brollar a la sortida de la font. Atenent les circumstàncies expressades, el Consell Parroquial ha repartit uns punts de llibre amb una oració per a demanar la pluja, prèviament beneïts pel mossèn en acabar l’eucaristia.

L’oració per a demanar la pluja que s’ha repartit en acabar la missa:

Les ofrenes a la Mare de Déu que s’han subhastat:

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers