Catalunya Informació es fa ressò del veto a Òmnium Cultural

Els serveis informatius de Catalunya Informació s’han fet ressò avui del veto de la Societat Unió Recreativa de a un acte d’Òmnium Cultural que duia el nom del poble escrit amb la grafia normalitzada en català. Els fets es remunten a principis de mes, quan la Societat va exigir a Òmnium que escrigués “Cabacés” i no “Cabassers” als materials promocionals que anunciaven la mostra dels Premis VOC com a condició per a tirar endavant l’esdeveniment a la sala de cinema del local municipal.

Des d’Ómnium Cultural Priorat han explicat què va passar: “la decisió que vam fer és simplement treure el nom del poble del cartell, i la resposta a aquest segon cartell va ser que davant del fet que no havíem accedit a la seva petició anul·laven l’acte; de fet, al primer missatge ja amenaçaven amb l’anul·lació de l’acte.”

Des de la Societat Unió Recreativa també han explicat la seva posició, afirmant que l’acte es va anul·lar perquè Òmnium no va acceptar el que per a ells era una condició innegociable: “es va demanar que al cartell de promoció hi posessin el nom oficial del poble, que és Cabacés, i davant la negativa doncs la Societat va decidir per majoria anul·lar l’esdeveniment; és veritat que ens van passar el cartell sense posar Cabacés ni Cabassers; nosaltres vam pensar que el correcte hauria estat posar Cabacés”.

Podeu escoltar la notícia aquí:

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers