Gemma Polo publica “Hi ha llum i només llum”

En una societat cada vegada més accelerada i més desconnectada dels cicles de la naturalesa, la Gemma Polo Pujol et convida a sintonitzar amb la bellesa de la vida, per a retrobar-te amb el goig autèntic de ser. Ho fa a través d’una cosa tan simple i alhora tan revolucionaria com és el descans profund «Deixa de fer, atreveix-te a viure.» Aquest llibre teixeix els ensenyaments que l’autora ha compartit en centenars de retirs, amb el seu camí de vida ple de foc i profunditat. I et convida dolçament a una escolta interna, viva, potser fins a arribar a recordar que hi ha llum i només llum.

La Gemma va néixer a Barcelona el 1976. Diplomada en Ciències Religioses, Desenvolupament Internacional i Agricultura. Apicultora, pelegrina, poeta i mare. Ella mateixa resumeix breument la seva biografia a la seva pàgina web:

Vaig néixer a Barcelona i mai em vaig creure que la vida es limités a l’explicable i tangible. Als 11 anys conscientment vaig començar el meu camí espiritual després de veure la pel·lícula biogràfica de Sant Fransesc d’Assís, Germà sol germana lluna. La naturalesa era el meu temple, el meu lloc de trobada amb el diví i on tot prenia sentit.

Després de la mort de la meva tieta i del meu pare, la pregunta sobre la vida i la mort va encendre encara més el meu foc interior i als 16 vaig començar a practicar Zen de manera intensiva amb la Berta Meneses.

Pelegrinatges, dies de solitud en ermites i coves, trobades amb místics i ermitans de les muntanyes, juntament amb un any d’activisme compromès a la República Dominicana i un altre any de ser monja catòlica en una petita comunitat del centre de Catalunya, em van donar les bases per a una pràctica viva i del cor.

Vaig estudiar Agricultura, Desenvolupament Internacional i Ciències Religioses. Em vaig involucrar en el procés de creació de l’AUDIR (associació UNESCO per al diàleg interreligiós) i vaig ser apicultora professional amb la meva pròpia explotació de mel ecològica.

Més tard, després d’unes experiències per les quals no vaig trobar llibres ni paraules, me’n vaig anar a l’Índia a la recerca d’algú que hagués conegut aquest lloc lluminós i vaig trobar a l’Ajay Pal Singh, el meu kalyan mitra (amic espiritual) encara fins a dia d’avui. Em vaig quedar a l’Índia els següents 10 anys i juntament amb l’Ajay i la Jaya Ashmore vam dirigir l’associació Open Dharma i vam oferir retirs arreu del món.

És acompanyant espiritual, cofundadora d’Open Dharma Europa i d’un eco-centre de retirs a Catalunya. Va viure deu anys a la Índia, i abraça tradicions de saviesa d’Orient i Occident. El 2007 va tornar a Catalunya per crear Dharmaloca, un eco-centre de retirs a Cavaloca, i va liderar el projecte Cavalls pel despertar durant una dècada.

Durant els darrers vint anys ha estat oferint recessos de profund descans i meditació arreu del món, acompanyament individual a la vida i a la mort, cercles i pelegrinatges a la natura.

El llibre que ha escrit, Hi ha llum i només llum, es troba en prevenda i ja es pot reservar en aquesta web. Les comandes es tramitaran a partir del 20 de febrer. Podeu trobar més informació sobre el llibre a la pàgina web de l’autora.

image_pdfPDFimage_printImpressió
nord.cab | El portal de notícies de Cabassers