Avui s’ha confirmat que la prova PCR per la qual es diagnosticà un cas de COVID-19 a Cabassers va tractar-se, en realitat, d’un fals positiu, i per tant no hi ha ningú amb diagnòstic de COVID-19 al municipi. La persona interessada ha tingut l’amabilitat de posar-se en contacte amb nord.cab per a explicar el seu cas: si bé el 9 de setembre se li va fer una primera prova PCR que va donar positiu, noves anàlisis han demostrat que el resultat fou erroni, i que el positiu era fals. Les altres PCR que li han fet han donat negatiu, i avui mateix ha rebut l’alta mèdica, que tenia preventivament per tal de poder fer l’aïllament prescriptiu, i s’ha reincorporat al seu lloc de treball.

Tanmateix, la web de Dades Obertes no ha rectificat el resultat erroni de la primera prova, i continua indicant a la seva base de dades que hi ha un cas positiu a Cabassers. Caldria, doncs, que els responsables d’aquest registre oficial rectifiquessin la informació per a adequar-la a la veracitat dels fets. Aquest cas posa en dubte la integritat del registre de casos que distribueix Salut pels seus canals oficials i dels mapes de risc de rebrot que elabora: per a Cabassers, encara mostra un risc de rebrot de 158,14, quan aquesta dada és incorrecta, atenent al fet que s’ha demostrat que el diagnòstic fet el 9 de setembre era també incorrecte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!