27 de setembre de 2021

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers. Revista Nord. Fundada el 1998

Reobre l’escola: il·lusió, incerteses i recursos

Avui fa exactament sis mesos que l’escola va tancar sense data d’obertura. El Govern de la Generalitat va disposar el migdia del 13 de març, que era divendres, que les escoles tanquessin a partir del dilluns següent; tanmateix, després de revisar aquest criteri, els centres educatius ja van tancar la tarda d’aquell mateix dia.

Demà, doncs, sis mesos i un dia després del tancament, l’escola torna a obrir. A la il·lusió, lògica, d’alumnes i mestres, s’hi suma també la incertesa de què passarà. No serà un curs normal, sinó que estarà marcat, i de forma evident, per l’ús obligatori de mascareta per a tots els alumnes a partir dels sis anys. També caldrà mantenir la distància social, i organitzar les classes de manera que hi hagi la mínima interacció entre grups diferents. El Departament de Salut ha establert unes directrius que s’han d’observar, i si la canalla presenta determinats símptomes, no ha d’anar a l’escola i s’haurà de posar en quarantena. Els símptomes que faran que els alumnes o professors que els presentin s’hagin d’aïllar són febre o febrícula (37,5ºC o més); tos; dificultat per a respirar; fatiga, dolors musculars o mal de cap; mal de panxa amb vòmits o diarrea; i pèrdua d’olfacte o gust. També serà motiu d’aïllament, si van acompanyats d’altres dels símptomes descrits, els refredats nasals i el mal de coll.

Educació també ha obert dos nous canals a Telegram per a estar al dia dels procediments a aplicar als centres educatius durant la pandèmia. Per als professors i personal hi ha aquest canal disponible, i per a les famílies aquest altre.

Davant del neguit que pot suposar per a algunes famílies que els nens tornin a l’escola, cal pensar que durant tot l’estiu han estat junts, en colles, i no ha passat res. La baixíssima incidència del virus SARS-CoV-2 a Cabassers, amb només un cas confirmat des del principi de la pandèmia, no fa pensar que hi hagi d’haver grans complicacions. El risc de rebrot (iEPG) és de només 52,71 punts des del 9 de setembre. Hauria de preocupar si aquest índex superés els 100 punts, però no és el cas i s’està lluny d’arribar-hi. Amb tot, aquesta situació pot canviar d’un moment a un altre, i per això és important que, sense tenir por al virus, no se li perdi el respecte. Si es fan les coses bé i se segueixen els protocols, el risc es veurà, sens dubte, minimitzat.

Bona sort a tots, i bon retrobament a les aules.

nord.cab