Misèria i companyia: ni un litre i mig en dos dies

L’episodi de canvi de temps, que segons els pronòstics havia de portar tempestes i pluja, s’ha acabat amb encara no un litre i mig d’aigua per metre quadrat des d’ahir a la tarda. L’única diferència respecte els dies de l’onada de calor han estat les temperatures màximes, que no han passat de 25,9º ahir a les sis de la tarda, i les mínimes, de 16,2ºC a les 8 d’aquest matí.

La predicció pels propers dies és de sol un altre cop però amb temperatures més moderades, amb màximes que no han de passar dels 29ºC. La pluja, en canvi, no es veu ni a l’horitzó. La sequera persistent provoca una situació crítica als boscos i als camps, amb elevat risc d’incendi i una previsió de pèrdues de la collita d’oliva que algunes estimacions preveuen un 60% inferior a la campanya passada.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers