La situació epidemiològica al Priorat és bona

Enmig dels rebrots que afecten diverses zones de Catalunya, sembla que l’epidèmia de SARS-CoV-2, que causa la COVID-19, continua tenint poca afectació al Priorat. Sobre una població de poc menys de 10.000 habitants, des del 13 de març només s’han registrat 12 positius (tres per test ràpid i 9 per PCR), i s’atribueix una sola víctima mortal a la malaltia. A banda, s’han comptabilitzat 258 casos sospitosos.

Aquest mes de juliol s’han confirmat dos casos per PRC (un a Els Guiamets i un altre a la Bisbal de Falset) i dos més per test ràpid (un a Falset i l’altre a Porrera). El test ràpid, però, no mostra infeccions actives, sinó que detecta anticossos i per tant, els pacients que han donat positiu van superar la malaltia en algun moment passat i, en principi, haurien desenvolupat immunitat.

Ara mateix la situació que presenta més complicació relativa és a la Bisbal de Falset. Després del PCR positiu del 15 de juliol, s’han diagnosticat quatre casos sospitosos més, el 17 i el 20 de juliol. El dia 16 de juliol, la Bisbal va adoptar mesures addicionals de contenció, com tancar la piscina i el bar, per a reduir el contacte social dels seus veïns.

En general doncs, i tot esperant com evoluciona la Bisbal de Falset, l’epidèmia està força continguda al Priorat que, junt amb la Terra Alta, és de les comarques catalanes on menys incidència ha tingut.

Es pot fer de tot, es pot anar a tot arreu, però s’ha de fer amb prudència per tal que sigui possible continuar fent-ho, i evitar tancaments que serien molt perjudicials per a l’economia de la comarca.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!