Decau l’estat d’alarma i es reobren les fronteres de l’espai Schengen

L’estat d’alarma que va declarar el govern espanyol el 14 de març ha acabat oficialment a les 00:00h d’aquesta nit passada, coincidint amb l’inici de l’estiu astronòmic. Això implica que s’aixequen totes les restriccions de mobilitat entre comunitats autònomes i que es reobren les fronteres amb els estats membres de la Unió Europea. L’excepció és Portugal, ja que el govern d’aquell país no obrirà la seva frontera fins a l’1 de juliol. Aquest mateix dia també s’aniran obrint progressivament les fronteres exteriors de la Unió, per a permetre l’arribada de persones de tercers estats.

Així doncs, ara mateix podeu anar a qualsevol punt de la Unió Europea (excepte a Portugal), i també qualsevol persona d’un estat membre de la Unió pot venir aquí.

Aquesta reobertura s’ha notat des de bon matí en l’increment del trànsit aeri, com mostra la captura de pantalla de la web flightradar24.com que il·lustra aquesta informació.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!