Situació epidemiològica delicada a El Molar i La Bisbal de Falset

Els anuncis de l’Ajuntament d’El Molar a eBando ja fa dies que anuncien tota una sèrie de restriccions que imposen tancament del comerç local. Fa tres dies anunciava una desinfecció profunda de la piscina i el tancament del bar de la instal·lació. Ahir també anunciava el tancament del bar El Rebost i de la botiga de la Eli “per motius de salut”. També ahir feia saber que el tancament del bar de la piscina s’allargaria fins a nou avís “seguint el protocol establert per les autoritats competents”. Totes aquestes mesures restrictives apuntaven a la prevenció d’un possible brot de SARS-CoV-2. I, efectivament, avui Dades Obertes de Catalunya recull una PCR positiva al municipi el 21 de juliol, i d’un cas sospitós el mateix dia.

Fonts coneixedores del cas han informat que la infecció s’ha propagat per l’assistència al bar d’una persona de fora vila, però amb vincles al municipi, que tenia la infecció però en un primer moment era assimptomàtic. En un moment posterior, segons informen les fonts, la persona en qüestió va trobar-se malament i va donar positiu a una PCR, i això va provocar les mesures que l’eBando del Molar anuncia des de fa uns dies. Malauradament s’ha fet tard, com confirma la PCR positiva d’una veïna del dia 21.

Per altra banda la situació a la Bisbal de Falset també és delicada des que el 15 de juliol s’hi detectés un cas positiu. Des d’aleshores cinc persones han estat diagnosticades com a sospitoses, i una altra ha donat positiu a un test ràpid. I a Falset, després que una treballadora de l’Ajuntament donés positiu a una PCR, l’ens local va fer testos ràpids dimecres passat a tota la plantilla municipal, que no van detectar cap altre cas.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!