Editorial commemoratiu

Teniu a la pantalla un editorial commemoratiu de la revista que un grup de joves va començar a editar ara fa 20 anys. Va durar del setembre del 1998 al desembre del 2000 i es va acabar de cop. I de cop, tots amb 20 anys més, ens hem tornat a reunir i han sortit les ganes de treure un número especial el paper. Després que un del grup recordés que enguany feia vint anys que editàvem aquesta revista, ens vam trobar per a recordar batalletes passades, i va passar el que acostuma quan estires un fill, que acabes desfent tot un cabdell.

La revista Nord va ser una de contestació a un moment social apagat en què volíem fer sentir la nostra veu. En una primera etapa l’activitat de la revista Nord era indissoluble a l’acció de l’Associació Jove. Aquells estius van passar al record col·lectiu per haver organitzat festes i revetlles que encara fan parlar avui en dia: a la pista hi va haver un streaptease, una còpia de les Spice Girle, begudes extravagants com “Josmar” i “Leticia Sabater” que van triomfar molt. En resum, vam fer coses trencadores i sempre gaudint cada moment com si fos únic.

No pretenem tornar a engegar la revista en format paper ni periodicitat trimestral. En canvi, sí que la reiniciem de forma electrònica. La trobareu a revistanord.cat i l’obrim, com sempre havíem fet, a la col·laboració de qui hi vulgui participar. Si ens voleu enviar qualsevol article o informació que cregueu oportú publicar ho podeu fer a l’adreça electrònica info@revistanord.cat.

En aquesta mateixa web hi trobareu una secció d’hemeroteca amb tots els números que va publicar en paper reproduïts en PDF. Val la pena fer-hi un cop d’ull per a veure com eren les coses en aquella època.

També durant unes setmanes del mes de setembre podreu visitar al museu una exposició retrospectiva de la feina de la revista durant aquells anys, on podreu veure el procés de creació complet: des de la recepció dels originals fins a la maquetació, les proves d’impremta i el resultat final. Trobareu també exposada la tecnologia que utilitzàvem llavors per a fer tota la feina: a la vista d’aquelles màquines, avui sorprèn que en pogués sortir res de bo.

Esperem que tothom pugui col·laborar d’alguna manera amb aquesta nova etapa que ara comença la Revista Nord; per part nostra, hi posarem temps i esforç perquè això funcioni. Som els mateixos que vam començar aquesta aventura el 1998.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers