Com vareu viure la mort de Franco?

(Foto: placa franquista a la façana de la consulta mèdica de Cabassers, retirada el 1998 després que li tiressin pintura)

Davant d’un esdeveniment històric tothom sol recordar què feia en el moment de produir-se. Per exemple, són pocs els qui no saben respondre quan els pregunten què feien l’onze de setembre de 2001, quan es van produir els atemptats del World Trade Center a Nova York.

Avui fa 47 anys que va morir el dictador Francisco Franco. Com vareu viure aquell moment? Hi ha memòria oral de com es va percebre a Cabassers aquell esdeveniment, però no està documentada, i volem recollir-la per escrit. I per això hem de preguntar als qui ho van viure. Per exemple, sabem que al Puntarrer hi havia un símbol de la Falange de fusta i que fou tirat a terra. També sabem que als baixos de l’edifici de l’ajuntament hi havia la seu de l’anomenat “Hogar”, una mena d’organització juvenil falangista, i que el seu arxiu va ser cremat.

Algunes persones van obrir ampolles de cava, d’altres van cantar i ballar celebrant la mort de Franco, d’altres es van espantar i a molts els va saber greu. Com es va viure aquell dia a Cabassers? Com us vareu assabentar de la notícia? Recordeu qui us ho va dir? Expliqueu-nos els vostres records i la vostra experiència a info@nord.cab o a les xarxes socials, per a poder documentar aquell moment que també va ser història de Cabassers.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers