17 de maig de 2022

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers

El desaparegut tormo de la Sabateta

El 8 d’agost de l’any 2000 una màquina amb martell hidràulic, que treballava a l’ampliació del camí de Sant Roc, va reduir a pedruscall el tormo de la Sabateta. Aquesta era una roca de conglomerat, que tenia incrustat un còdol amb forma de sabata molt petita. Era tradició que la canalla jugués a veure si podia encaixar el peu, sense relliscar, a sobre de la “Sabateta”. La suma dels intents fallits era el nombre d’anys que hom tardaria a casar-se. Biete, a la seva Toponímia, va recollir el nom d’aquesta roca, i la tradició associada, a l’entrada número 234 del seu treball.

La fotografia que encapçala aquest breu article mostra el lloc on fou aquest tormo. Les imatges aèries de Google Maps encara permeten veure fragments de roca estimbats coster avall, al costat d’on era el tormo.

nord.cab