Fotografia de Rosa Maria Masip.

Avui s’ha buidat l’aigua de la piscina municipal, com es fa cada any per aquestes dates, i això marca l’inici de la temporada d’estiu. L’aigua que durant l’hivern ha preservat la piscina dels efectes de les glaçades es renova buidant-la pel Patiet, lloc de recent i sobtada fama. D’allí, el Barranquet evacua l’aigua de l’hivern fins al riu Montsant. Això farà que, un cop la piscina estigui neta i revistada, es pugui tornar a omplir amb aigua tractada, apta per al bany.

No se sap encara sota quines condicions obrirà enguany la piscina, ni entre quines dates exactes, però el retrocés de la pandèmia fa probable que s’obri pels volts de Sant Joan, com habitualment es feia abans de la irrupció del virus. Sí que és possible que s’hagin de continuar observant mesures de seguretat similars a les de l’any passat. Entre les mesures més dures de la temporada anterior hi havia la limitació d’accés a només abonats i l’establiment de franges horàries en dates puntuals si l’afluència de banyistes era elevada.

El desaiguat de la piscina al Patiet
nord.cab