A molt pocs dies per a acabar l’any, els casos d’infecció per SARS-CoV-2 diagnosticats a la comarca els darrers 15 dies afecten els següents municipis:

Bellmunt: 1
Cornudella: 1
El Masroig: 26
El Molar: 2
Falset: 19
Poboleda: 2

El risc de rebrot (iEPG) a la comarca és de 810,58 punts a dia 23 de desembre, data de l’última actualització publicada. En un període d’entre 10 i 15 dies es veurà si les trobades per a la celebració de Nadal i Sant Esteve han tingut incidència a la propagació del virus. En ser trobades eminentment familiars, la propagació, si n’hi ha hagut, s’hauria limitat a aquests nuclis o grups bombolla. En canvi, la nit de Cap d’Any és una celebració més social que familiar, i això facilita la interacció entre persones de grups diferents que, si s’infecten, poden transmetre el virus als seus grups familiars. Per aquest motiu, el Conseller d’Interior Miquel Sàmper ha avançat aquest matí al programa Via Lliure de RAC1, que demà el PROCICAT adoptarà mesures més restrictives per a evitar interaccions per Cap d’Any, i no es descarta el tancament de la restauració i la cultura.

Des del 13 de març del 2020 s’han diagnosticat 390 infeccions al Priorat, i la COVID-19 ha matat 39 persones a la comarca. Només la Figuera, el Lloar i la Morera de Montsant s’han lliurat de la plaga, mentre que a tots els altres municipis prioratins s’hi han detectat casos.

nord.cab