Al davant del Cafè, a casa de la Ramona Paca, hi ha una placa feta amb pedra d’Alcover, just a sobre de la font. Diu, literalment:

EL MOLT HBLE. SR. JORDI PUJOL
PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
HA INAUGURAT LES OBRES DE PAVIMENTACIO DEL
C. MAJOR C. DEL MIG I PLAÇA DE LA SOCIETAT
CABACES 22 DE JULIOL DE 1.995

A banda de les faltes d’ortografia (no hi ha ni un accent), destaquen dues correccions: primer van escriure “C. MAYOR” i després hi van tornar a gravar una J en comptes d’una Y; i la Ç la van fer amb un cop d’escarpre, ja que primer van escriure “PLACA”:

Tanmateix, el que més crida l’atenció d’aquesta placa, és que anomena una inexistent “Plaça de la Societat” per a referir-se a la conjunció entre els carrers Major i del Mig. Hi ha dues anècdotes del dia que Jordi Pujol va inaugurar aquestes obres: la primera, que aquesta placa es va trencar al moment de col·locar-la, i la van haver d’enganxar amb adhesiu. La segona, que el president de la Generalitat es va presentar amb la bragueta dels pantalons oberta, i un veí li va dir, directament: “Ja ho saps que portes la bragueta oberta?”. I Pujol li va donar les gràcies i se la va apujar.

nord.cab