Crèiem que ja es començava a fer difícil trobar col·leccions completes dels deu números que vam publicar entre el setembre del 1998 i el desembre del 2000. La idea d’agrupar tots aquells números de l’etapa de l’edició en paper de la revista ja venia de lluny, i finalment ens vam decidir a fer-ho, afegint-hi un breu repàs a la història de la publicació durant aquells anys, i uns índexs al final, per a facilitar la consulta dels continguts. Vam preparar l’edició, i el llibre es publicava el 26 d’abril. Poc més d’una setmana després, ha entrat a la llista dels més venuts de la seva categoria dintre d’Amazon.

Ens omple de satisfacció que un llibre sobre la història recent de Cabassers estigui tenint tantíssima difusió i arribi a tanta gent i de tants llocs diferents. Perquè en el fons, la revista Nord en paper és la crònica d’uns anys, ara recollida en un volum i enquadernada. És poc habitual que un municipi amb una població que porta dècades fluctuant, ara per sobre, ara per sota, els 300 habitants, hagi tingut dues revistes els darrers 40 anys (El Sitjar, del 1983 al 1986; i la Nord, del 1998 al 2000), i que actualment, amb tan poca població, tingui un portal digital de notícies dedicat en exclusiva. Cabassers és un cas singular dintre del món de la comunicació local, i aquesta singularitat ha aconseguit atraure l’atenció d’un públic curiós i llegidor, que considera l’aplec dels números de la revista Nord, publicats en edició facsímil, digne de ser tingut a la seva biblioteca.

La temàtica que s’hi tracta és ben variada: des de la crònica política i social del moment (i de forma especial, la crònica eòlica de quan es volien posar aerogeneradors al Montsant), fins a articles d’història local, dades meteorològiques trimestrals, i reculls de curiositats. Si voleu afegir aquest llibre a les vostres lectures, el trobareu aquí.

nord.cab