Primera infecció per Coronavirus a Catalunya. Què cal saber d’aquest virus?

L’expansió de les infeccions per Coronavirus (COVID-19) fora de la Xina, i especialment per Europa, ha causat certa alarma social. Avui s’ha confirmat el primer cas a Catalunya, i això de ben segur que farà augmentar encara més el neguit de la població.

Què és, però, aquest virus? Trobareu tota la informació que us interessa al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya. Seguiu només fonts oficials, no feu cas dels rumors i, davant de qualsevol dubte, consulteu el sistema sanitari.

Per a prevenir-vos de la infecció haureu d’extremar els hàbits d’higiene i rentar-vos sovint les mans amb aigua i sabó o una solució desinfectant a base d’alcohol. El contagi es produeix per la boca, nas o ulls, per això és important la higiene de les mans, que són la part del cos que més freqüentment hi entren en contacte.

Trobareu informació útil a aquesta infografia preparada pel Departament de Salut:

infografia-coronavirus

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers