El Govern fa obligatori l’ús de mascareta a qualsevol distància

Foto: figura 1 de l’estudi It is Time to Address Airborne Transmission of COVID-19.

Mascareta a tot arreu i sense tenir en compte les distàncies. Això és el que aprovarà el PROCICAT avui per a frenar els contagis per SARS-CoV-2. La obligatorietat de la mascareta a qualsevol distància entrarà en vigor demà. Si bé pot semblar una mesura desproporcionada per a les directrius que teníem fins ara (distància – mans – mascareta), un nou estudi sobre la transmissió del virus publicat el 6 de juliol a la revista Clinical Infectious Diesases, mostra que també és aèria. L’Organització Mundial de la Salut s’ha resistit fins ara a considerar aquesta via de contagi, però la pressió de més de 200 científics, tot signants de l’article publicat per Clinical Infectious Diseases, ha aconseguit finalment que l’organisme internacional reconegui aquesta via de transmissió del virus. Aquesta evidència científica és la que ha impulsat el Govern a fer obligatori l’ús de mascareta en qualsevol circumstància.

Un vídeo publicat el 31 de març per lavision.com, empresa alemanya d’imatgeria especial, mostra com les màscares redueixen l’expansió de l’aire exhalat:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!