Podríem posar un document interminable de Protecció Civil amb els FAQS de què es pot fer i què no. Podríem entrevistar epidemiòlegs, viròlegs, o penjar captures de pantalla dels seus Twitters, però ho farem més fàcil i breu:

Ser a la Fase 1 no significa que el risc hagi baixat per art de màgia, sinó després de dos mesos tancats a casa. La Fase 1 només vol dir que hi ha lloc als hospitals i a les UCI, i que es reben subministraments mèdics amb quantitats suficients per a atendre nous casos. Un comportament imprudent pot enviar a la paperera tots els esforços fets fins ara.

A partir d’aquí, que tothom actuï en conseqüència. El sistema sanitari ha rebut un impacte molt fort i ha sobrepassat les seves capacitats. Els professionals de la salut han patit i pateixen un estrès enorme, amb jornades de 12 hores, amb por d’infectar-se i portar el virus a casa seva i als seus, i havent de veure patir i morir molta gent. Ells també han patit moltes baixes. Aplaudir-los a les vuit no significa res si no els facilitem la feina, i la millor manera de fer-ho és evitar a tota costa la infecció. Per tant, coneixement, paciència i prudència. Que per voler avançar una passa massa ràpid, no n’haguem de retrocedir dues. A poc a poc i bona lletra, i molta sort a tothom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!