4 de desembre de 2022

Cinc anys del Primer d’Octubre

Fa cinc anys ningú no preguntava al del costat a quin partit votava. Simplement hi era, fent pinya. Uns vetllant col·legis de nit, altres traginant urnes i paperetes de matinada, uns altres atenent les meses, i molts aguantant cops de porra (cosa que per sort ens vam estalviar a Cabassers). Aquell dia va marcar un abans i un després.

Que quedi constància que recordem aquella jornada, encara que fessin treure fins i tot el cartell que en feia memòria. El que es recorda també és el resultat del referèndum: de 206 votants, 187 van votar a favor de declarar la independència, i 9 en contra. De fet, a finals d’aquell octubre de 2017, el dia que el Parlament va declarar la independència efímera, la megafonia de l’Ajuntament va comunicar la declaració de la República de Catalunya.

Altres reflexions ja les deixem a la consciència de cadascú. El que queda a la memòria col·lectiva és aquesta imatge, borrosa, amb la reacció a l’anunci del resultat del referèndum del Primer d’Octubre de 2017, davant del nostre ajuntament, que havia fet de col·legi electoral. Aquell dia vam ser Cabassers:

nord.cab - El portal de notícies de Cabassers