El Parc Natural arreglarà el camí de Cavaloca la propera tardor

Ahir el Parc Natural de la Serra de Montsant va venir a Cabassers a explicar el resultat del procés participatiu que va engegar la tardor passada, amb el títol “El parc t’escolta”. Un cop recollides les propostes que van fer els participants a les sessions que el parc va organitzar als municipis que en formen part, ara hi exposa el retorn i presenta el document de resultats, sota unes jornades anomenades “El parc respon”. Trobareu tota la documentació relacionada al web del procés participatiu.

D’entre tots els anuncis que va fer ahir la direcció del parc a Cabassers el més destacable és el projecte de reparació del camí de Cavaloca, necessitat que havien manifestat els participants a la sessió “El parc t’escolta” de l’octubre passat. Per a reparar el camí s’aplicarà una metodologia nova que consisteix en treballar les aigües perquè no erosionin les vies. El director del parc, David Itúrria, va explicar que s’havia demanat un pressupost a una empresa i que aquesta va fer tres propostes, de 30.000, 60.000 100.000 euros segons acabats diferents. Després d’estudiar les opcions el parc ha projectat una obra que amb un cost de 40.000€ i amb formigonats en alguns punts, que aconseguirà una reparació integral del camí. El sistema inclourà uns drenatges amb pedres i trenca aigües, mètodes de resistència provada davant d’aiguats en altres indrets on ja estan en ús, i asseguren que el camí es mantindrà en condicions correctes durant uns quants anys.

La reparació del camí és una reivindicació de fa molt temps dels propietaris de les finques de la zona.

Entre altres mesures, també es va anunciar la recuperació d’un projecte per a promoure els productors agroalimentaris de l’entorn del parc i la definició dels espais d’acampada i aparcament d’autocaravanes. Un dels efectes més immediats del procés participatiu també va ser la retirada de la caseta de fusta del Puntarrer, antic punt d’informació ja abandonat. A les jornades de l’octubre s’havia proposat que es desmuntés, ja que el seu estat de conservació era deficitari.

L’emplaçament, ara buit, que ocupava l’antic punt d’informació del Parc Natural al Puntarrer.
nord.cab | El portal de notícies de Cabassers