Junts proposa que s’aprofiti l’aigua de la piscina per a omplir la bassa de la Foia i poder-hi fer les paelles el 5 d’agost

Junts ha adreçat un escrit al govern local perquè l’aigua de la piscina s’aprofiti per a omplir la bassa contra incendis de la Foia (si no s’ha de reutilitzar reciclant-la amb algun tractament) i es pugui celebrar el dinar popular del 5 d’agost, si aquell dia no hi ha restriccions d’accés pel Pla Alfa. Posen com a exemple una operació similar feta a primers de maig a Cornudella de Montsant, on el GEPIF (Grup Especial de Prevenció d’Incendis) amb base a Ulldemolins va omplir una bassa contra incendis amb l’aigua de la piscina.

L’any passat les paelles del 5 d’agost no es van poder celebrar perquè els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra havien precintat les barbacoes de l’àrea de lleure i havien prohibit fer-hi foc. Per la legislació vigent, si a les àrees de lleure del Parc Natural no hi ha una reserva d’aigua que permeti actuar ràpidament en cas d’incendi, no s’hi pot fer foc durant els mesos d’estiu. El comunicat de Junts assegura que “Cabassers té una especial devoció a la Mare de Déu de la Foia i a la festivitat del 5 d’agost, Mare de Déu de les Neus, i cal fer tot el que sigui possible per a conservar les tradicions locals”.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers