Vitec presentarà el proper dissabte la seva finca experimental del Mas Roger

Dissabte, a les 11:30h, el centre tecnològic del vi, Vitec, presentarà la seva finca experimental al Mas Roger de Cabassers. Un cop feta la presentació s’oferirà un refrigeri pels assistents.

Vitec ha creat una finca experimental sostenible amb la mínima presència de tractors i la reducció de fitosantiaris per estudiar la interacció de la biodiversitat i intentar fomentar les reaccions positives. Entre les línies d’acció hi ha un camp de selecció clonal a partir de vinyes centenàries del Priorat. Són exemplars resistents a sequeres i plagues, de bona qualitat productiva. També es vol treballar amb varietats foranes adaptades a condicions climàtiques extremes per a veure si es pot reduir la quantitat de fitosanitaris i fungicides necessaris per a protegir-les. Hi ha també interès en estudiar les varietats prefil·loxèriques i el comportament dels ceps segons la seva orientació i alçada.

L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració per la creació de l’Aliança 4VI entre l’Institut de Recerca i Tecnologia d’Agroalimentàries, l’Institut Català de la Vinya i el Vi, la URV i Vitec.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers