Reivindicació del Primer d’Octubre

A les 13.30h, tal com es va anunciar ahir, ha tingut lloc l’acte unitari reivindicatiu del referèndum del Primer d’Octubre de 2017. Davant d’una trentena de concentrats s’ha llegit de forma coral el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència:

Manifest 1 d’octubre del 2023

La força de la gent que va fer possible l’1 d’octubre del 2017 és el valor més gran que hem de preservar, any darrera any, per mantenir encesa la flama davant una nova oportunitat. Amb tota aquesta energia que ens heu transmès al llarg d’aquest temps, amb la societat civil organitzada i amb les institucions i partits polítics remant en la mateixa direcció hem de ser capaços de generar una nova oportunitat per al nostre país, per a la nostra gent.

Fa uns dies vam signar el Pacte Nacional del Moviment Civil per la Independència on diferents entitats vam posar les bases per tornar a avançar i centrar el debat sobre el futur de Catalunya. Un futur que nosaltres volem lliure per oferir les millors oportunitats a tots i a totes els que hi vivim. Ja en tenim prou dels retards a les Rodalies, de que es maltracti la nostra llengua, del centralisme espanyol, de l’espoli fiscal… i de molts altres greuges que només solucionarem en una Catalunya independent.

Cal que avui reivindiquem, una vegada més, la legitimitat del Referèndum del 2017. Una acció que va fer possible que milers de catalans exercíssim el nostre dret d’autodeterminació. Cal mirar enrere per ser conscients del què som capaços els catalans quan estem organitzats, quan, malgrat les nostres diferències, perseguim un objectiu comú, quan treballem amb unitat d’acció. Aquesta mirada enrere ens ha d’impulsar endavant i propiciar, amb generositat, un nou escenari transversal i plural que vol i busca, sense excusa, la llibertat de Catalunya.

En aquest camí, però, reclamem també l’amnistia, una la Llei basada en l’acord polític que ha de fer possible l’aparcament de la via judicial com a mètode per reprimir i desarticular el moviment independentista. Han estat milers els catalans que han patit les represàlies de la justícia espanyola que fa de jutge i part i que oblida, de forma lamentable, la separació de poders de qualsevol estat democràtic. Una Amnistia que ha de ser un graó més en l’escala que ens ha de dur a l’autodeterminació, a la celebració d’un nou Referèndum.

Que cada 1 d’octubre sigui motiu per recuperar aquell esperit d’ara fa 6 anys. Perquè és bo recordar la legitimitat del nostre Referèndum i la capacitat del nostre poble de fer coses molt grans. Immenses. Voldríem haver avançat més en aquests darrers anys, de ben segur. Recordem també, sense que sigui una excusa, que la repressió ha estat ferotge i tot i això, no hem defallit, mantenim l’ànima i l’empenta. Mirem endavant i recordem que aquell 1 d’octubre de 2017 ho vam aconseguir. I ho tornarem a fer.

Visca Catalunya Lliure.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers