Protecció Civil activa el pla Inuncat per previsió de pluges intenses

El Servei Català de Meteorologia ha emès un avís de situació meteorològica perill per pluges intenses fins divendres a les 14:00h. Preveu una possibilitat de precipitació > 40 mm/30 minuts a qualsevol comarca durant el dia d’avui. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla Inuncat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses dijous, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts, gairebé a la totalitat de les comarques de Catalunya. La franja horària en què es preveu més intensitat serà entre les 8 hores del matí i les 20 hores.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Abans que arribin les pluges, cal netejar els embornals que poden estar bruts de fulles, brutícia, etc. A més, cal respectar els tancaments i senyalitzacions que es puguin fer des dels municipis i totes aquelles accions que duguin a terme en el marc del seu pla municipal.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers