Actes de l’Associació de Jubilats, el CEP i Cooppel

Aquest matí l’Associació de Jubilats i Pensionistes ha homenatjat la gent gran, fent el lliurament d’un petit detall a l’home i a la dona de més edat del poble: Montserrat Pino i Rafel Ferré. Ha fet de mestra de cerimònies la vicepresidenta de l’entitat, Estefania Castellví, per delegació del president, Ramon Mestres, qui per motius personals no ha pogut assistir a l’esdeveniment. Les introduccions les ha fet Eva Torà, regidora de participació ciutadana.

Tot seguit Josep Maria Ferran ha fet un repàs de les activitats de Causa Cooppel per la Pau 2012-2022 i ha presentat els projectes per al període 2023-2030. Dintre del repàs a les activitats realitzades, ha recordat que el darrer acte públic de Causa Cooppel a Cabassers fou per la Festa Major de 2016, quan celebraren el trentè aniversari de Ceradai amb un recordatori per la música de Josep Rosselló. Pel període 2023-2030, ha emfatitzat que els objectius són treballar el repte de la neurociència, la intel·ligència artificial i el Metavars, i ha reiterat l’oferta d’actes culturals, tallers i converses per a la participació ciutadana. Ha destacat que Cooppel té la condició de grup d’interès del Parlament per a enviar-li propostes de debat, que assumeix les directrius de la UNESCO sobre les xarxes socials i que participen al Moviment Mundial de Laudato Si i al Moviment d’Animació Sinodal.

Ha continuat amb un breu parlament commemoratiu del 20è aniversari de la fundació del Centre d’Estudis del Priorat (CEP), i el quinzè aniversari del programa que fa a Ràdio Falset, titulat “Priorem Priorat”. Després de repassar les activitats dutes a terme pel CEP els darrers vint anys i presentar el darrer número de la revista del centre, ha pres la paraula el cantant Jordi Català, que ha recordat la figura de Miguel Montagud, de qui fou alumne. Finalment, Jordi Català ha ofert un breu concert, i l’acte s’ha acabat amb una fotografia de grup dels assistents.

Podeu recuperar l’enregistrament de l’acte en aquest enllaç.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers