El Centre d’Estudis Santa Maria de Vallclara tenia previst celebrar durant la Setmana Santa una jornada dedicada als mitjans de comunicació locals de Cabassers, i les formes que han adoptat al llarg de la història, des de les crides a les pàgines web. La irrupció del SARS-CoV-2, que ha cancel·lat totes les activitats socials, ha provocat que aquesta jornada no es pogués celebrar físicament. Tanmateix, és possible accedir als materials que s’havien preparat mitjançant la pàgina web del centre.

La documentació fa un recull que va des del primer pregó documentat, el 1678, fins als canals de comunicació digitals actuals, passant per les publicacions en paper del segle XX. Inclou també tres entrevistes a membres de la redacció d’El Sitjar i de Ràdio Cabassers Independent.

El butlletí de l’entitat també ha publicat recentment un breu recull de les epidèmies documentades a Cabassers, començant per la Pesta Negra. El podreu llegir aquí.

nord.cab