25 de setembre de 2022

L’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues

ARCA, Arxiu de Revistes Catalanes Antigues, és un portal que permet l’accés a revistes catalanes que ja no s’editen, i que han estat significatives per a la història del país. Està impulsat per la Biblioteca de Catalunya amb el suport del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, i està obert a qualsevol institució que en vulgui formar part.

Permet consultar títols tan destacats com Analecta Montserratensia, La Veu de Catalunya, La Humanitat, la Publicitat, etc. Les referències més antigues que conté són del 1761, i la més moderna del 2005. El gruix més abundant de publicacions es troba entre 1850 i 1950. Permet fer cerques al contingut de les revistes, i es poden descarregar els exemplars (o les pàgines) en fitxers .jpg o .pdf. És un molt bon recurs de consulta i una excel·lent font d’informació.

nord.cab - El portal de notícies de Cabassers