17 de maig de 2022

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers

Decauen gairebé totes les mesures restrictives per la pandèmia

El gran nombre d’infeccions per SARS-CoV-2 demostra que les mesures que hi havia vigents per a mirar de frenar-les eren totalment inútils i un fracàs. Per tant, si no funcionaven, no hi havia cap raó per a mantenir-les, i a partir de la mitjanit d’avui divendres això queda així:

-No hi ha límit d’aforament en la restauració, el comerç, l’esport, la cultura, els parcs d’atraccions, els equipaments cívics, els actes religiosos i cerimònies civils i les sales de joc i bingo.

-S’elimina el límit de 10 persones a les trobades socials.

-No cal presentar el certificat de vacunació per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències.

Si bé totes les mesures eren ineficaces, potser la que ho era més de totes era l’anomenat “Passaport COVID”, un salconduit que privava d’entrar a determinats llocs si no es disposava de pauta completa de vaccinació. Exigir-ne la presentació era una tasca difícil per als responsables dels locals, i a molts llocs ni s’exigia que es mostrés per a entrar-hi. Però sobretot, era totalment inútil: la majoria d’infeccions són en persones vaccinades (també perquè la majoria de les persones estan vaccinades; i que ningú no s’ho agafi com “els vaccins no serveixen per a res” perquè això ni es cert ni es diu aquí). Presentar el certificat de vaccinació per accedir a certs llocs, doncs, no era garantia de res.

El teletreball es queda en forma de recomanació (a la qual fan cas ben pocs, fora de l’administració pública, i encara feina rai). I l’oci nocturn continua tancat. Veient com s’ha perdut completament el control de contenció del virus, continuar amb les discoteques tancades és una mesura tan absurda com ho era demanar salconduits per a entrar als bars; ja que la gent s’ha d’infectar en massa i sense aturador, com a mínim que s’infecti divertint-se.

nord.cab