31 de juliol de 2021

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers. Revista Nord. Fundada el 1998

ePorts millora el servei i oferirà fins a 100 Mbps simètrics amb la fibra

Després que a la reunió per a presentar el servei de fibra, que va fer ePorts el 15 de juliol, la immensa majoria dels clients es queixessin de la lentitud de la xarxa, provocada per la pèrdua de paquets d’informació, l’empresa tortosina es va comprometre a solucionar el problema. I sembla que ja ho ha fet; una prova realitzada avui mostra una pèrdua del 2,85% dels paquets enviats i rebuts. Per a fer l’anàlisi, s’ha dut a terme una prova ping amb la web nord.cab. Qui vulgui repetir la prova, ho pot fer seguint aquestes instruccions des d’un sistema operatiu Linux, o amb aquestes altres des de Windows. Fins fa poc, les pèrdues de paquets de la connexió via Wimax d’ePorts estavan el voltant del 5%. Això, que és imperceptible durant la navegació a la xarxa, com visitar pàgines web, sí que es nota quan s’utilitzen sistemes de videoconferència, quan es miren continguts audiovisuals en “streaming”, o quan es juga a jocs en línia amb multijugador.

A banda de comprometre’s a fer aquesta millora, ePorts també va explicar el procediment per a sol·licitar la connexió a la fibra òptica. No tindrà cap cost addicional pels clients actuals, i tampoc no encarirà la factura. Ni caldrà retornar les antenes parabòliques ni els routers que ara s’utilitzen per a rebre la connexió Wimax, ja que aquest material es va pagar a la primera instal·lació. La velocitat de connexió via cable serà de 100 Mbps simètric (és a dir, tant de pujada com de baixada), i l’empresa anirà augmentant aquest límit. La senyal es continuarà rebent mitjançant Wimax, però amb un sol receptor, que la distribuirà a tots els clients des d’un sol punt d’entrada.

Finalment, quan la xarxa local de fibra es connecti a la xarxa principal, el mercat quedarà liberalitzat i altres companyies oferiran les seves connexions de cable. Es preveu que això no succeeixi fins el 2023.

nord.cab