25 de setembre de 2021

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers. Revista Nord. Fundada el 1998

El virus SARS-CoV-2 torna al Priorat

Després de més d’un mes sense cap cas d’infecció per SARS-CoV-2 al Priorat, el 23 de juny es van diagnosticar dos homes de Poboleda amb la COVID-19. Els casos anteriors eren de Cabassers, del 19 de maig. Amb l’adveniment de l’estiu s’acabat, doncs, la tranquil·litat que imperava a la comarca, i que des de finals de maig la convertia en l’única de Catalunya amb risc de rebrot zero per SARS-CoV-2. L’increment de la mobilitat i el relaxament de mesures durant l’estiu propicien l’expansió del virus, encara que l’avenç de la vacunació en limita la circulació entre les franges de població de més edat, majoritàriament ja immunitzades. L’aparició de noves variants, de més transmissibilitat, també facilita aquesta circulació, fins i tot entre persones vacunades; es calcula que la variant Delta és capaç d’infectar percentatge moderat dels vacunats. A partir del proper dilluns, els nascuts fins el 1991 ja podran demanar cita per a vacunar-se, però en el millor dels casos aquesta franja de població no estarà immunitzada fins a finals d’agost, per la qual cosa la vacunació no reduirà la circulació del virus entre les persones d’entre 30 i 40 anys fins al setembre.

nord.cab