S’ha acabat la tranquil·litat vírica que ha regnat al Priorat durant gran part del mes de març, temps durant el qual s’ha gaudit d’un risc de rebrot per SARS-CoV-2 proper a zero. Des del dia 18, s’ha notat un increment de casos, i ara mateix el registre que manté Salut compta vuit infeccions actives a la comarca: tres a Falset, dues a Cornudella, dues a Porrera i una a Marçà. El mapa de risc de rebrot ha passat de verd a groc, i dóna un índex de 40,91 punts a 23/03/2020 al Priorat. La major part dels casos han estat detectats entre el 22 i el 25 de març. Coincideix amb la setmana posterior al relaxament de mesures del cap de setmana del 20 i 21 de març, quan es va permetre una major mobilitat intercomarcal. Durant les vacances de Setmana Santa es continuarà permetent aquesta mobilitat intercomarcal, amb les mateixes restriccions que fins ara.

Pel que fa a Cabassers, ja fa 31 dies que no s’hi detecta cap cas de COVID-19, i el total acumulat des del principi de la pandèmia és de set persones diagnosticades (poc més d’un 2% de la població), cap de les quals no ha patit complicacions.

nord.cab