Des del dia 1 de març, l’índex de risc de rebrot d’infecció per SARS-CoV-2 al Priorat és extremadament baix, proper a zero. De fet, del dia 1 al dia 10 va ser de zero punts; el dia 11 va pujar a 1,7 punts, i a 14 de març, data de l’última actualització, es mantenia a 5,11 punts. Per a fer-nos una idea comparativa, a la Ribera d’Ebre l’índex és de 136,92 punts; a les Garrigues de 140,7; a la Conca de Barberà de 461,21; i al Baix Camp tenen 107,38 punts. El Priorat és, ara mateix, la comarca de Catalunya amb menys risc d’infecció, seguida només d’El Montsià, amb 18,33 punts. Totes les altres, només la Terra Alta, el Baix Ebre i el Baix Penedès presenten un índex mitjà-baix (en color groc al mapa); el Tarragonès, el Garraf i la Selva tenen un índex mitjà-alt (color taronja); i tota la resta tenen un risc alt (color vermell).

El Priorat es va mantenir en risc baix o mitjà baix des del principi de la pandèmia fins el 28 de juliol de 2020. i després de diverses fluctuacions, entrava en risc alt el 31 d’agost, per a mantenir-se així, amb algun descens momentani, fins el 20 de febrer d’enguany, quan la situació va ser de claríssima millora.

nord.cab