A les 21:54, hora catalana, el robot de la NASA Perseverance arribarà a Mart. Si la missió surt bé, serà el primer vehicle a desplegar, a més, un drone, batejat com a Ingenuity, que a la vegada serà el primer aparell a sobrevolar el planeta a pocs metres de la superfície.

La missió es va enlairar el 30 de juliol de 2020 i, si no falla res, els aparells de recerca arribaran avui a Mart. Els objectius principals són l’estudi de l’habitabilitat de Mart, la cerca de senyals d’antiga vida microbiana, la recol·lecció de mostres i la preparació per a futures missions tripulades.

Podreu seguir l’esdeveniment en directe des de quarts de deu del vespre d’avui a la pàgina web que la NASA ha preparat per a fer el seguimient de la missió: https://mars.nasa.gov/mars2020/timeline/landing/watch-online/

nord.cab