Així es va veure la Crew Dragon aproximant-se a la ISS

Fotos de Santi Carnasa.

Ahir els Estats Units d’Amèrica van recuperar la capacitat d’enviar humans a l’òrbita baixa terrestre al cap de nou anys d’haver abandonat el seu programa de transbordadors espacials. En una operació conjunta de capital públic i privat, la NASA i l’empresa SpaceX van aconseguir enlairar un coet Falcon 9 amb la càpsula tripulada Crew Dragon des del Centre Especial Kennedy, a Florida.

El Falcon 9 és un coet per etapes, és a dir, a determinada alçada els motors principals se separen de la resta de la nau, cosa que permet la ignició de motors adequats per a cada etapa, fins que s’allibera la càpsula tripulada a l’òrbita correcta. La principal característica del Falcon 9 és que és reutilitzable, i el cos principal del coet va aconseguir aterrar de manera segura. La missió de la càpsula Crew Dragon és portar els astronautes nordamericans Robert Behnken i Douglas Hurley fins a l’Estació Espacial Internacional.

El cel poc ennuvolat d’ahir va permetre observar des de Cabassers el pas de l’Estació Espacial Internacional (ISS) a les 23:13h, i poc després, a les 23:16h es podia veure la càpsula Creu Dragon fent l’orbitatge d’aproximació que la farà arribar avui a la ISS. L’acoplament de la càpsula al moll de la ISS es farà de forma autònoma i sense la necessitat que la tripulació l’hagi de fer manualment.

Aquestes fotografies de Santi Carnasa mostren la ISS i la Crew Dragon tal com es van poder veure ahir, gràcies al fet que el Sol es reflectia a sobre de les seves superfícies. Una exposició fotogràfica llarga és la responsable que les naus apareguin com a línies, ja que les imatges, preses durant diversos segons, mostren el recorregut visible des de terra dels dos aparells.

La ISS:

La Crew Dragon:

Aquí podreu veure el llançament del Falcon 9 transportant la Crew Dragon.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers