El Priorat no registra cap PCR positiu des de fa dos mesos i mig

L’última prova PCR amb resultat positiu al Priorat va ser feta a Ulldemolins el 20 d’abril. Des de llavors, no s’ha registrat cap altra confirmació d’infecció per SARS-CoV-2 a la comarca. La Terra Alta es troba en una situació encara millor, ja que no registra PCR positius des del 7 d’abril, en una prova feta a Gandesa. Aquesta situació de control de l’epidèmia la reflecteixen les gràfiques d’interpretació de dades que prepara Gerard Giménez Adsuar i que difon mitjançant el seu compte de Twitter. Ni el desconfinament, ni la revetlla de Sant Joan, ni la poca observança general de les normes de distanciament social i ús de mascareta no sembla que hagin tingut cap mena d’incidència negativa. La poca densitat de població i el fet de no ser destins turístics massa populars segurament han ajudat a la contenció de la plaga. Un altre factor favorable també pot ser la lamentable xarxa de comunicacions per carretera i tren que pateixen aquestes comarques i que, en aquestes circumstàncies, han passat d’inconvenient a avantatge.

Cap altra comarca de Catalunya no mostra dades tan bones les darreres sis setmanes. El Segrià, el Pla d’Urgell, la Segarra i l’Alta Ribagorça, per contra, són les més afectades per l’expansió del virus.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!