El govern espanyol ha aprovat aquest migdia el segon estat d’alarma, sol·licitat per deu comunitats autònomes i la ciutat autònoma de Melilla, per a fer front a la segona onada de la pandèmia per SARS-CoV-2. Serà d’aplicació durant 15 dies, passats els quals el govern demanarà al Congreso la seva renovació fins el 9 de maig. Les autoritats delegades per a l’aplicació de les mesures que ampari l’estat d’alarma seran els presidents autonòmics. Declara, també, un toc de queda comú a tot el territori espanyol entre les 11 de la nit i les sis de la matinada (a excepció de les illes Canàries), i cada comunitat autònoma podrà modificar una hora amunt o avall l’hora d’inici i fi del toc de queda. També permet a les comunitats confinar tot el seu territori o parts d’ell, i limitar les reunions públiques i privades a sis persones.

Paral·lelament, la Generalitat ha decretat un toc de queda nocturn, entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada. Si aquestes mesures no aconsegueixen rebaixar el ritme dels contagis i alleugerir la pressió hospitalària, es decretarà un nou confinament domiciliari.

Totes aquestes mesures entraran en vigor avui mateix, tan bon punt com sigui publicades al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, respectivament.

nord.cab