Arriba la Flama del Canigó

La Flama del Canigó, que enguany s’havia de repartir des de Cabassers a tota la comarca, ha arribat finalment gràcies a la iniciativa d’Òmnium Cultural del Priroat i el Centre d’Estudis Falsetans. Tot i que l’acte de Cabassers es va haver de suspendre per prevenció, el foc ha estat repartit per la comarca seguint un protocol diferent. La flama ha arribat de Reus, i al llarg de la tarda ha anat passant de poble en poble en una mena de cursa de relleus motoritzada; a mesura que arribava a un municipi, comissions dels municipis veïns anaven a cercar-la, i així fins a arribar a tot arreu on havia de ser. La que ha arribat a Cabassers ha estat recollida a la Vilella Baixa, que a la vegada l’ha encès a Gratallops, qui al seu torn l’ha anat a buscar al castell de Falset.

A les 11 de la nit s’encendrà la foguera de Sant Joan, i oficiaran la cerimònia les Pubilles i Hereus 2020. Recordeu que vivim una situació d’emergència de salut pública i que cal mantenir la distància interpersonal mínima de 2 metres i protegir-se amb mascareta.

El moment del transvasament del foc a la Vilella Baixa
La flama, a punt d’iniciar el camí cap a Cabassers des de la Vilella Baixa
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!