Com unir-se o evitar les protestes per la sentència del Tribunal Suprem

Tant si sou independentistes com si no, us interessa saber què passa a partir d’avui, perquè us pot afectar directament, sobretot a la mobilitat. Potser voldreu unir-vos a les protestes, o potser voldreu evitar-les. Penseu com penseu, us convé estar informats, i aquí us fem cinc cèntims de la situació i de com seguir l’actualitat.

Què es preveu avui?

Ara mateix s’estan produint nombroses manifestacions a Barcelona que tallen el trànsit a diversos punts. La metodologia utilitzada pels manifestants és fer talls de poca durada, en grups petits, que poden actuar a molts llocs simultàniament. Com que les accions són ràpides duren poc, però es repeteixen sovint. És possible que aquest tipus de protesta s’estengui a altres ciutats del territori. Encara a Barcelona, diverses columnes d’universitaris han començat a sortir per a confluir al centre de la ciutat. L’Assemblea Nacional Catalana també ha convocat concentracions de protesta a les 20:00h d’avui

Què es preveu els propers dies?

A partir del dimecres i fins divendres, l’ANC ha convocat cinc marxes que pretenen col·lapsar la xarxa viària catalana, i que confluiran a Barcelona. També el divendres, el sindicat Intersindical-CSC ha convocat una vaga general, i el Sindicat d’Estudiants també ha convocat vaga pels dies 16, 17 i 18 d’octubre, coincidint amb les marxes de l’ANC. Una altra organització, Tsunami Democràtic, ha preparat diverses accions que anirà fent públiques poca estona abans de dur-se a terme.

Com seguir l’actualitat?

Si teniu Twitter, veureu que especialment avui és difícil poder llegir-hi res, per la inundació de missatges. A banda de la ràdio, la televisió i la premsa escrita a internet, podeu seguir els canals oficials de les entitats que convoquen les protestes per a saber quan i on es produiran.

Telegram, el millor canal informatiu

Tant si el que voleu és protestar com evitar-ho, res millor que Telegram per a saber on es convoquen les protestes i quina afectació tenen. Us recomanem els següents canals per estar al dia:

Tsunami Democràtic: aquest canal té uns 145.000 seguidors i pujant, i és per on es difondran les convocatòries ràpides que poden causar més disrupció, tant pel nombre de seguidors que hi poden respondre com per l’estratègia de protesta utilitzada.

Assemblea: canal de l’ANC, que convoca les columnes de protesta que pretenen col·lapsar la mobilitat al país a partir del dimecres.

Omnium: canal d’Òmnium Cultural, que convoca també diverses accions de protesta.

AnonCatalonia: canal d’Anonymous Catalonia, grup de ciberactivistes que ofereix informació en temps real de les protestes en marxa i de les previstes.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!