Tres entitats cabasseroles presents a la cartografia cultural del Fòrum de Cultura del Priorat

El Castell de Falset – Museu Comarcal ha acollit avui dissabte una jornada de treball del Fòrum de Cultura del Priorat. El Centre d’Estudis Santa Maria de Vallclara, la Societat Unió i la Revista Nord han estat presents a l’acte, durant el qual s’ha realitzat la cartografia comarcal d’entitats culturals. En total, hi ha participat una trentena d’entitats, institucions, empreses i particulars de la comarca.

El Fòrum de Cultura és una iniciativa que va néixer el maig d’enguany a Escaladei, sota els auspicis de Prioritat, i té com a principal objectiu esdevenir un espai d’intercanvi entre els agents culturals de la comarca que s’hi vulguin adherir. Com ha remarcat el periodista Toni Orensanz durant la trobada, “cal trencar el tòpic que al Priorat ens coneixem tots”, ja que si bé els agents culturals comarcals saben de l’existència dels altres, manca informació sobre les activitats que realitza cadascú. Aquest Fòrum vol ser l’eina que faci possible aquest intercanvi, mitjançant la creació d’una xarxa d’hipervincles que faciliti no només la difusió de les activitats que realitza cada agent, sinó també la cooperació entre ells.

Durant el Dia del Paisatge, que se celebrarà a Escaladei el proper 26 d’octubre, el Fòrum de Cultura exposarà el seu projecte, obert a totes les entitats d’àmbit local, supralocal i comarcal del Priorat que s’hi vulguin adherir. Per a fer-ho, cal emplenar aquesta fitxa i enviar-la a forumcultura.priorat@gmail.com. Les adhesions també es podran fer presencialment durant el Dia del Paisatge.

El maig passat el Fòrum de Cultura va publicar el seu manifest fundacional, on fa explícita la seva voluntat de ser un impuls per a la transformació cultural de la comarca:

manifest

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!