Voleu deixar de rebre propaganda electoral? És molt fàcil

Cada cop es convoquen eleccions de tot tipus amb més freqüència, ja que vivim en una crisi política que sembla que no tingui fi. Sovint, aquestes convocatòries electorals ja són repeticions de comicis que no han servit per a formar govern, i això fa que la gent s’emprenyi. Cada cop que està a punt de començar una campanya electoral hi ha més gent que es queixa a les xarxes socials per la despesa que suposa l’enviament massiu de propaganda per correu.

Hi ha una manera per a deixar-ne de rebre: demanar a l’Instituto Nacional de Estadística ser exclòs de la llista que facilita als partits per a fer les trameses postals. És un tràmit molt fàcil que es pot fer per Internet, a la web https://sede.ine.gob.es/oposicionPartidos/presentacion. Més de 110.000 persones ja ho han fet.

Per a completar el procediment cal tenir un certificat digital o utilitzar el sistema @clave. Amb qualsevol d’aquests dos sistemes, la persona interessada pot identificar-se a la web de l’Instituto Nacional de Estadística i dur a terme el tràmit per a evitar rebre més propaganda electoral. El termini per a demanar-ho s’acaba 13 dies després de la convocatòria electoral. En aquest cas, com que les eleccions es convocaran automàticament el 24 de setembre, el termini per a evitar rebre cartes dels partits s’acabarà el 7 d’octubre. No cal fer la sol·licitud a cada convocatòria, ja que és una acció permanent que serveix per a totes. Si es canvia d’opinió i es vol tornar a rebre propaganda electoral, només cal repetir el tràmit a la inversa a la web de l’INS i sol·licitar tornar a ser inclòs a les llistes que facilita als partits per als enviaments massius de correspondència.

L’INE recomana fer el tràmit amb el navegador Internet Explorer. Si utilitzeu qualsevol altre software de navegació podeu tenir problemes a l’hora d’identificar-vos a la web per a sol·licitar ser exclosos de les trameses de publicitat electoral.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers