La cooperativa commemora el seu 90è aniversari

El 1933, enguany fa 90 anys, es van fundar les dues empreses que són els antecedents de la cooperativa actual. Podeu recuperar la història d’aquelles dues societats embrionàries dels anys trenta del segle vint en aquest breu article que en repassa els orígens.

Avui, a la sala del cinema, s’ha fet la commemoració d’aquella fundació en un acte breu però emotiu, que ha aplegat a tots els presidents vius i ha homenatjat a tots els que ja no hi són. La introducció l’ha fet la responsable turística de l’empresa, la Núria Bru, que ha explicat l’ordre dels parlaments. Els ha iniciat el president actual, J.A. Robles, que ha fet un repàs a la trajectòria de la cooperativa i ha parlat del projecte intercooperatiu que s’ha iniciat enguany juntament amb les cooperatives de Gratallops i Falset i Marçà, i ha fet èmfasi en l’ajuda rebuda de l’Ajuntament. Acte seguit ha intervingut l’acalde, J. Pujals, que ha parlat de la importància del cooperativisme i de la necessitat de garantir el relleu generacional a la pagesia. Tot seguit ha parlat G. Tibau, del Departament d’Acció Climàtica a Tarragona, que ha lloat la qualitat de l’oli verge extra que obté la cooperativa.

Finalment s’ha convidat a parlar als presidents vius de l’empresa, als quals també s’ha obsequiat amb un petit detall: F. Arbonès Bru (1977-1979), Ll. Masip Seró (1981-1985), F. Prats Masip (2001-2005), F. Robles Cerezo (2005-2009) i J. Ferré Aragonès (2009-2015 i 2017-2021).

Fe Ferré ha recitat un poema en record de tots els presidents anteriors que ja són traspassats mentre es projectaven les seves fotografies a la pantalla. Finalment s’ha pogut veure un curt vídeo commemoratiu del 90 aniversari:

Podeu recuperar l’enregistrament sonor de l’acte en aquesta gravació:

La commemoració s’ha clos amb un aperitiu, i també s’ha anunciat que es podrà visitar fins al mes de febrer una exposició al museu que repassa la història de l’empresa.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers