El motiu pel qual no hi ha l’estelada al Puntarrer

Durant el mes d’abril passat l’estelada que hi havia al Puntarrer va ser despenjada per l’Ajuntament per a complir una resolució de la Junta Electoral, que en va requerir la retirada durant el període electoral per la denúncia d’una associació unionista. Després de les eleccions del 28 de maig s’hauria pogut tornar a hissar la bandera, però com que es convocaren tot seguit eleccions al Congrés hi tornà a haver un altre període electoral durant el qual l’estelada tampoc no podria onejar en terrenys de l’Ajuntament. Finalment, passades les eleccions espanyoles, semblava que es restauraria la bandera al seu lloc, però no va ser així, per descuit, com va afirmar el govern local al ple de setembre, a preguntes de Junts. El govern també va aclarir que té intenció de tornar a hissar la bandera independentista o per la Fira de l’Oli o per la Festa Major.

L’estelada del Puntarrer va ser col·locada poc abans de la diada de 2014, en plena efervescència política nacional i quan l’independentisme guanyava sistemàticament totes les eleccions al municipi. Aquesta tendència electoral es va invertir per primer cop des de 2010 a Cabassers el passat 23 de juliol, quan a les eleccions espanyoles les forces constitucionalistes sumaren el 51,44% dels vots, i les independentistes arribaren al 48,51%.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers