L’oli de la cooperativa rep un accèssit del premi CDO 2022

Fotografia: Ajuntament de Reus

Imatge: Ajuntament de Reus.

L’oli “Baronia de Cabacés”, de la cooperativa de Cabassers, ha estat guardonat amb un accèssit del premi “Millor Oli d’Oliva Verge Extra” dels Premis CDO 2022, en la categoria “Afruitat Verd Dolç”.

La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, mitjançant el Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO), convoquen anualment els Premis CDO per dinamitzar el sector oleícola del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament local i regional i de donar valor als productors d’oli d’oliva verge extra de la demarcació.

Un concurs en què poden participar tots els olis d’almàsseres de les comarques de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès inscrites al Registre d’Indústries Agroalimentàries de Catalunya i en les denominacions d’origen protegides Baix Ebre – Montsià, Siurana o Terra Alta.

Es premien els productes elaborats a la zona de promoció, repartits en tres categories:

  • Premis CDO al millor oli d’oliva verge extra afruitat verd amarg
  • Premis CDO al millor oli d’oliva verge extra afruitat verd dolç
  • Premis CDO al millor oli d’oliva verge extra afruitat madur

En concret, els guardons han anat a mans de les cooperatives Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, de Bot (DOP Oli de Terra Alta), en la categoria afruitat madur; Unió Origen SCCL de Vilallonga del Camp (DOP Siurana), en la categoria afruitat verd dolç, i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià), en la categoria afruitat verd amarg. En aquestes mateixes categories, han obtingut un accèssit, respectivament, Olis Solé SL, de Mont-roig del Camp (DOP Siurana); Cooperativa Agrícola de Cabacés, de Cabassers (DOP Siurana), i Agrícola del Camp Santa Bàrbara SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià).

image_pdfPDFimage_printImpressió
nord.cab | El portal de notícies de Cabassers