Creen una web per a comunicar nius de vespa asiàtica

Les quatre diputacions catalanes han creat una web que permet notificar la presència de nius de vespa asiàtica. Geolocalitza al mapa les troballes, i les cataloga segons un índex de risc, que especifica si és un niu embrionari, un vesper primari de risc baix, mitjà o alt, un vesper secundari amb la mateixa indexació de risc, o si no es pot precisar quina classe de niu és, però es té constància de la seva presència.

A les comarques veïnes hi ha presència coneguda de vespa asiàtica a Aiguamúrcia, Mont-ral, Mont-rogi del Camp, Rocafort de Queralt, Tarragona, Vilaverd, Vinyols i els Arcs i el Vendrell. Al Priorat, hi ha un vesper secundari a Cornudella de Montsant, declarat el 27/12/2022. A Cabassers el novembre de 2021 es van capturar tres exemplars de vespa asiàtica (dos a les Pinedes i l’altre al nucli urbà), però el niu (o nius) d’on provenien no es va localitzar.

Podeu veure la web per a declarar nius de vespa asiàtica aquí:

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers