Una Revetlla tranquil.la, però amb un acte de vandalisme

La Revetlla de Sant Joan va transcórrer tranquil·lament i amb seguretat a Cabassers, com és habitual. Després de repartir la Flama del Canigó als pobles del Priorat, la pista poliesportiva, escenari de totes les festes i saraus d’estiu, es va començar a preparar per a la nit. En aquest moment de la tarda, abans d’arribar al vespre, es va produir un fet inaudit en aquell lloc: la discomòbil va posar MÚSICA de veritat; és a dir, la que està escrita sobre una partitura, i no la que es basa en repetir que donin més gasolina a no se sap qui.

L’escenari canviaria unes hores més tard, amb estils diferents. A qui li interessi el que ha escoltat a les imatges d’abans, ho pot trobar aquí.

Quan va caure la nit, la pista es va anar omplint de gent que volia sopar a la fresca, i va caldre fins i tot instal·lar més taules de les que inicialment s’havien previst, ja que hi hagué més demanda. El sopar s’havia de portar de casa, però el públic tenia ganes de compartir la primera festa de l’estiu, i la primera sense restriccions de cap classe a causa de la pandèmia.

Cap a dos quarts de dotze de la nit, els Hereus i Pubilles 2022 encengueren la foguera de Sant Joan. El moment també tingué la seva escena peculiar, quan un grup d’estudiants d’ESO s’aproparen al foc per a cremar tots els apunts d’una d’elles. Els qui van contemplar els fets li van demanar a la noia que s’assegurés d’haver superat primer aquesta etapa formativa, i respongué, amb un somriure d’orella a orella, que havia aprovat i que tot al foc.

La festa va continuar fins a la matinada amb tranquil·litat. La nota discordant la van donar, però, els vàndals que van tenir la idea de tirar un petard dintre del vàter que dóna servei a la pista poliesportiva:

La detonació del petard va trencar el sifó de la tassa del vàter (en uns fets que recordaven un episodi similar esdevingut el 2019) de manera que l’aigua es va vessar per l’estança i aquell lavabo va quedar inutilitzat. A conseqüència d’aquesta bretolada només quedà un excusat disponible, que hagué de ser usat indistintament tant per homes com per dones. En alguns moments la demanda del servei era tan alta que la sala distribuïdora dels lavabos semblava l’habitació dels Germans Marx, de tanta gent que hi havia.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers