19 de gener de 2022

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers

L’Institut Cartogràfic de Catalunya publica qualsevol cosa que escriguis a la façana

L’Institut Cartogràfic de Catalunya du a terme una pràctica força curiosa: actualitza els seus mapes topogràfics amb els noms de les cases que els propietaris fan posar a les façanes, ja sigui amb vistoses forges de ferro, o amb brillant ceràmica catalana. No fan constar, doncs, els noms tradicionals de les cases, que podrien trobar fàcilment als reculls toponímics, sinó el que hom col·loca a la façana. Féu la prova vosaltres mateixos entrant a l’aplicació Vissir a fer un cop d’ull a la nomenclatura.

És probable que utilitzin algun sistema d’intel·ligència artificial per a fer les lectures dels cartells, segurament mitjançant fotografia, perquè hi ha errors evidentíssims. Per exemple, la caseta del transformador elèctric apareix etiquetada com “ET”, ja que són les lletres de la matrícula de la instal·lació que hi ha a la façana. La cooperativa apareix també com “Oleum Priorat”, perquè hi ha un cartell promocional d’aquesta marca a la façana. Altres cases que apareixen etiquetades ho fan amb el nom dels cartell que hi ha a les seves façanes, siguin o no les denominacions tradicionals.

Què passarà si algun bromista penja a la façana de casa seva un cartell amb algun improperi després de “Cal”?

nord.cab