19 de gener de 2022

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers

La Sancti Sepulcri Missa, del mestre Josep-Enric Peris i Vidal

El proppassat 12 de juny, la Col·legiata del Sant Sepulcre de Calataiud era proclamada Basílica. La proclamació es féu en una missa presidida pel bisbe de Tarazona, Mons. Eusebio Hernández Sola, amb el cardenal D. Lluís Martínez-Sistach i el bisbe de Barbastre-Monzó Mons. Ángel Pérez Pueyo. Abans de l’inici de l’eucaristia, el prior del temple, Javier Sanz, va ser ordenat cavaller eclesiàstic de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem. A Calataiud l’Orde hi fou representat per uns 120 cavallers i dames de les lloctinències de l’Espanya Oriental i l’Espanya Occidental.

En aquella missa s’hi va estrenar la Sancti Sepulcri Missa, del mestre cabasserol Josep-Enric Peris i Vidal, músic i compositor d’extensíssima producció. La missa fou una composició especial per a aquella cerimònia de proclamació, encarregada per les dues lloctinències d’Espanya de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem. La partitura, bellíssimament editada per l’Orde militar, està datada a Reus el 24 de febrer del 2021, i és també a Roma i a Jerusalem, per a la seva interpretació.

A Calataiud, fou interpretada per primeres espases de l’escena musical: Rodolfo Albero, tenor; Inmaculada Lain; soprano, Eva Marco, mezzosoprano; i Armando del Hoyo, baix; amb Eusebio Fernández a l’orgue, i la participació del cor Augusta Vilbilis.

Podeu escoltar a continuació la Sancti Sepulcri Missa, del mestre de Cabassers Josep-Enric Peris i Vidal, tal com s’estrenà a Basílica del Sant Sepulcre de Calataiud el 12 de juny del 2021:

nord.cab