29 de juny de 2022

Fan guixades unionistes i satàniques a la carretera

A la carretera T-702, a diversos punts entre Cabassers i el Pont Nou, hi han aparegut guixades unionistes i de contingut satànic. A la bàscula propera al cementiri, hi han escrit, en diverses tonalitats de verd, “PIGDEMONT” I “666”. “Pig” en anglès significa “porc”, per la qual cosa sembla que es faci al·lusió de manera insultant al president de la Generalitat Carles Puigdemont, que va exiliar-se a Bèlgica després de la declaració fallida d’independència del 2017. El número 666 és pel que es coneix Satanàs, també dit Lucifer, Mal Esperit, Dimoni, la Bèstia, Belzebú, Diable o Maligne. Una altra pintada, a prop de la creu dels Peirons, li diu “FUIGDEMONT” a Puigdemont, fent el joc de paraules entre el seu cognom i la fugida que va protagonitzar a finals d’octubre de 2017. Finalment, al Pont Nou, darrera de l’indicador del riu Montsant, s’hi llegeix “LAZIS LASTRE”. El color verd és el que defineix el partit espanyolista VOX, i les guixades s’han fet totes amb tinta d’aquest color. Casualment, divendres que ve hi ha un acte d’aquest partit nacionalista espanyol a Falset.

En aquest mateix context, a principis de setmana uns desconeguts van robar l’estelada que onejava a l’entrada de la població veïna de la Vilella Baixa.

Guixada als Peirons
Guixada al Pont Nou
nord.cab - El portal de notícies de Cabassers